Грозните, непрактични и неинтуитивни дизайни за Android на някои от разработчиците на хардуер са сред най-старите проблеми на операционната система. Ситуацията при Android Wear, Auto и TV ще бъде различна – Google поема пълен контрол над дизайна на всички интерфейси за тези устройства. Пред Ars Techinca, директорът на инжинеринг в софтуерния гигант, Дейвид Бърк коментира, че UI е по-силна част от продукта в тези случаи и трябва да бъде осигурено постоянно усещане на потребителите – разликата между телевизорите в две съседни стаи не трябва да е коренна, когато и двата работят с Android TV.

Брандиране и допълнителни функции или услуги ще са единственото, което производителите ще могат да променят в новите три варианта на операционната система на Google. Това ще спомогне и за ъпдейтите – вместо периодични ъпдейти, които да не достигат с месеци до някои устройства, системата ще премине към тактика, подобна на тази в Chrome OS – постоянни обновявания на части от системата без затормозяване на потребителя.

Не е ясно дали това ще важи и за смартфоните с Android L, но е вероятно Google да настоява хардуерните компании да се придържат към новия Material Design на корпорацията.

 

Тагове: