Samsung обяви началото на Galaxy Apps – магазин, който предлага над 300 изключително достъпни приложения за потребителите на мобилните устройства на компанията от серията Galaxy. Новият магазин замества съществуващия до този момент Samsung Apps, а едно от подобренията са приложения, които ще позволят по-голяма персонализация на мобилните устройства.

„В Samsung непрекъснато се стремим да бъдем полезни на нашите клиенти, като предоставяме най-различни решения и услуги в съчетание с иновативни устройства," каза Уон-Пио Хонг, президент на Media Solution Center в Samsung Electronics. "Samsung Galaxy Apps е като продължение на това обещание, тъй като предлага на клиентите ни изключителни приложения за обогатяване на техния опит.“

В Galaxy Apps са налични три секции – Best Prices (списък с промоции и отстъпки), Top (най-популярни) и For Galaxy. В последната графа се намират четири подсекции – Galaxy Gifts предлага специални приложения за Galaxy устройства, а в Galaxy Essentials са основните програми. Apps for Professionals е за бизнес приложения, а Galaxy Specials са програми, създадени с помощта на Samsung SDK. Samsung Galaxy Apps ще е на разположение на повече от 130 млн. потребители от 161 страни по целия свят.