Моментът, който всички собственици на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge очакват. Момент, който всъщност продължи няколко месеца, за да се стигне до днес – деня, в който Samsung започна официалното разпространение на Android 7.0 Nougat за тези телефони. Информацията идва директно от потребителите на бета-програмата на Samsung, които са започнали да получават финалната версия с размер 215 MB. От Phonearena, които разпространиха новината, базирайки са SamMobile, добавят, че ъпдейтът най-вероятно ще бъде с по-голям размер за хората, които не са записвали бета-версиите на Android 7.0 за споменатите телефони. За съжаление все още не може да се каже със сигурност точно кога ще дойде ъпдейтът за всички останали, но началото е поставено.

 

 

Обновлението носи над 20 нови функции и визуални промени, като по-голямата част от тях не идват заради Nougat, а са добавени от Samsung. Сред тях е възможност за ръчна промяна на резолюцията на дисплея, което ще намали натоварването върху графичния чип, слагането на приложения в режим Sleep ще щади батерията, а цялостният изглед на софтуера е по-прегледен и чист.

Android 7.0 Nougat дебютира официално на 22 август, въпреки че бета-тестовете започнаха още в края на март. Сред новите функциите е разделяне на екрана за работа с две приложения едновременно, бързи известия, множество нови емоджи иконки, Data Saver функция за ограничаване на мобилния интернет и др. Мобилната операционна система поддържа Vulkan API, по-добро управление на разхода на батерията и picture-in-picture функция, както и значителна преработка на менютата за бързи и основни настройки.

А дали това наистина е Samsung Galaxy S8?