Миналата година Sony стартира инициативата Concept for Android, която предлагаше експериментални екстри на Marshmallow за серията Z3 за хората, които са готови да тестват на устройството си. Тази година компанията продължава с инициативата, но базирана на Nougat за смартфона Xperia X. Новината идва няколко дни, след като Sony пусна бета софтуера на Nougat за Xperia X Performance. 

Концептуалният софтуер за Xperia X се предлага само за едносимовите варианти в Европа и за модела F5121. От компанията предупреждават, че е възможно да има ограничения по отношение на пазара и мобилните оператори. 

За да участвате в програмата, трябва да свалите Concept Installer приложението от Google Play Store и след това да следвате инструкциите.  

 

 

Според Sony софтуерът предлага "най-новите функции, които ще са част от бъдещите Xperia продукти", както и достъп до inTouch общността, която дава възможност за комуникация със софтуерните инженери на компанията. Всъщност този софтуер е и единственият начин да получите Nougat за своя Xperia X. 

Прочетете: Първият Android One телефон с Nougat е факт

Тагове: