YouTube стартира своята музикална платформа в края на миналата година, но за съжаление тя все още е достъпна само в САЩ, Великобритания, Испания, Португалия, Италия, Ирландия и Финландия. Много от нас използват YouTube, за да слушат музика, докато са вкъщи пред компютъра, но това невинаги е толкова удобно, както при конкурентните услуги Spotify или Google Play Music.

Сега благодарение на едно Chrome приложение, наречено Streamus, YouTube се превръща в сериозен конкурент на музикалните стрийминг услуги. В Reddit създателите на Streamus казват, че са работили по него в продължение на повече от три години. Приложението е не само много добре замислено, но и е изградено с Material Design езика на Google. То ви позволява да търсите всяка песен от YouTube директно в изскачащ прозорец и да я добавите към списък, за да я слушате веднага, без да е необходимо да има отворен таб на YouTube в браузъра.

Но Chrome разширението прави много повече, отколкото може би очаквате. Например, след като веднъж сте създали списък с песни, вие можете да го споделите с приятелите си чрез URL, както може да очаквате от една нормална музикална стрийминг услуга. Streamus дори предлага радио услуга като при Spotify или Pandora, автоматично събирайки песни и изпълнявайки ги за вас. За едно Chrome разширение това е страхотно. Вие сте в състояние прослушвате всичко в YouTube, без нужда от каквито и да е настройки.

Може би Streamus всъщност е нещо, което самата Google трябваше да направи. Няма да се изненадаме, ако в крайна сметка Google придобият Streamus и го направят своя услуга по подразбиране.

Приложението Streamus не изисква Music Key абонамент, то просто работи с YouTube. Вижте и видео интродукцията: 


 

Инсталирайте Streamus от Chrome Web Store

 

Прочетете още: Vessel стартира официално с месечен абонамент от 2,99 долара