Може би някои от вас вече са обърнали внимание, че Viber днес пусна актуализация с пореден номер 4.0, която внася някои нови неща като магазин за стикери и за първи път Push-To-Talk функция, с която можем да изпращаме кратки гласови съобщения до нашите абонати. В магазина за стикери в момента има колекция от 50 безплатни, но скоро това число ще нарасне до 300 на цена от $1,99 долара.

От Viber твърдят, че в новата версия се използва специална технология, която ще намали до минимум времето, прекарано в чакане между гласовите съобщения. Viber Push-to-Talk едновременно записва, изпраща и пуска гласовите ви съобщения в четири до шест секунди, когато сте отворили менюто с бутона за говор. Това е много забавна функция, защото се получава пряк контакт като при уоки-токи устройствата. Естествено може да изпращате и получавате и дълги гласови съобщения.

 

Новият магазин за стикери на Viber е важна стъпка за компанията, тъй като това за първи път ще позволи на приложението да се монетизира. Има още над 1000 стикери, които са готови за пускане в продажба, макар че главния изпълнителен директор, Талмон Марко, планира да добави още и още с течение на времето. Приблизително половината от тях са лицензирани от трети лица, включително анимационни филми и телевизионни предавания, а другата половина са създадени от екип от 20 дизайнери от цял свят.

Разбира се, има и други начини Viber да си осигури приходи като например Viber Out. Viber Out е първокласна функция, която позволява на потребителите да се обадя на всеки телефонен номер (дори без потребителя да има инсталиран Viber). Компанията неочаквано пусна услугата предсрочно, за да участват в спасителните операции във Филипините и да даде възможност на хората, пострадали от тайфуна, да се свързват с пострадали хора.

 

Заедно с Push-to-Talk функцията и новите стикери, Viber пусна и версия за Android таблети, която предлага функционалност подобна на десктоп приложението. Собствениците на Android таблети могат да пращат съобщения и да приемат повиквания, превключвайки между таблети и смартфони, с натискане на един бутон.

 

Инсталирайте Viber за Android, iOS и Windows Phone OS

 

А знаете ли, че Google интегрира Play Music в интерактивните си очила и добави нови стерео слушалки?