Един от най-популярните клиенти за гласова и текстова комуникация при смартфоните, Viber, се сдоби с PC и Mac версия. Така броят на операционните системи, с които работи приложението станаха осем (Windows, Mac, iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Nokia и Bada).

С тази стъпка базираната в Израел компания, Viber Media inc., целят да превърнат своя продукт в още по сериозен играч в сегмента с VoIP и текстов софтуер. И ако съдим по броя потребители при мобилните ОС (над 200 милиона), то спокойно може да говорим за сериозен сблъсък с монополиста при настолните компютри, Skype. Всъщност на 2 декември 2010, когато Viber излиза на бял свят, целта е била именно тази, пряка конкуренция със Skype.

Събитието разкрива и една друга тенденция, която до скоро беше с обратен знак, а именно, че до сега повечето приложение за смартфони бяха олекотени версии на съществуващ десктоп софтуер. Viber е пряко доказателство, че дори да си малка компания, тръгнала от нулата и то само за мобилни операционни системи, може да израстнеш до там, че да бъде фактор, с който другите да се съобразяват.

Инсталацията за Windows и Mac не се различава по нищо с инсталацията, за коя да е ОС. Просто въведете своя мобилен номер и изчакайте да получите код за активация. След тази стъпка ще може да използвате всички налични екстри, емотикони и стикери на приложението.

Новост е поддръжката на видео обаждания, които за сега ще може да осъществявате само през настолната версия, но в най-скоро време това ще се случи и при останалите платформи. Друго полезно нещо разбира се е автоматичната синхронизация между мобилната и настолна версия, както и интеграцията на съществуващите ви контакти.

Изтеглете Viber за Windows и Mac от тук


 


 

 

Тагове: