Microsoft пусна нова тестова версия на Windows 10, Build номер 16 215, която носи много промени.

Първата голяма промяна е с новия облик на центъра за уведомления, който вече има отделни секции за приложенията. Освен това вече ще можете да закачите любимите си сайтове в лентата със задачите. Разбира се, тези сайтове ще се отварят с браузъра Edge на Microsoft.

От своя страна Microsoft подобрява анимациите за новите раздели в Edge, което прави нещата малко по-бързи. Cortana ще пита за напомняния чрез сканиране на изображения (с ваше разрешение) за неща като събития и други. Cortana също има нова функция, която позволява да се хваща съдържание чрез завъртане на стилус в кръг, за да създават напомняния за неща като филми.

Може би най-голямата промяна, върху която Microsoft се фокусира в Windows 10, е поддръжката за стилус. Панелът за ръкописен текст вече поддържа повече жестове, по-добро редактиране, емотикони и автоматично разпознаване на ръкописен текст. Освен това Microsoft добавя опция за "откриване на писалка", която ще покаже къде сте работили последно с вашето устройство.

Microsoft най-накрая улесни вмъкването на емотикони в имейли или социални медийни съобщения. Нова клавишна комбинация (WinKey + интервал) ще извади нов емотикон панел, където можете да изберете най-подходящия емотикон за съобщенията си. Microsoft е добавила и нова сензорна клавиатура за Windows 10 компютри и таблети. Диктовката също е добавена към клавиатурата, така че може да диктувате текст или да го използвате за основни команди за редактиране.

Има много други малки промени и поправки, изброени в огромна блог публикация на Microsoft. Следващата голяма актуализация на Windows 10 ще се случи през септември.

Тагове: