Вместо да се конкурира с Google Docs, WordPress.com ще прегърне популярния уеб редактор на Google, така че да можете да пишете и да публикувате директно от Google Docs, ако използвате браузъра Chrome. Това ще ви улесни в сътрудничеството с други хора, които използват Google Docs, за да работят в реално време в интернет.

Повече от една четвърт от интернет сайтовете работят на WordPress - с други думи милиони хора използват административния панел на WordPress всеки ден и публикуват неща в техните блогове.

Въпреки че този админ интерфейс е изключително гъвкав, това не спира хората да използват други приложения и услуги, за да пишат черновите на своите проекти. Например ако някои от моите колеги използват Word, други използват Google Docs, а трети друг вид текстов софтуер.

Интеграцията с Google Docs е много полезна, тъй като ще обедини процесите на писане и публикуване.

Това, което първо трябва да направите, е да инсталирате разширението с отворен код WordPress.com for Google Docs за Chrome. След като свържете WordPress.com сайт с Google Docs, можете да напишете публикация, да добавите линкове, изображения и хедъри и когато сте готови, можете просто да запишете проекта за WordPress.com.

Разширението не разполага с достъп до всички документи в профила ви в Google Drive. То може да вижда само тези, които сте създали с помощта на интеграцията с WordPress.com. Разширението ще ви предупреди, ако публикацията ви е била променена в WordPress от последния път, когато сте я отворили в Google Docs.

Ако използвате WordPress интерфейса по подразбиране, за вас нищо няма да се промени. Това е просто един нов начин за писане на текст и публикуване в сайта ви в WordPress.com.

 

Прочетете и това: Netflix официално е по-популярен от DVR устройствата

Тагове: