Успеха който постигна Avatar определено си го биваше, но какво по-голямо признание за способностите на култовия режисьор от факта, че не кой да е, а Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (NASA) е потърсило неговото съдействие по някой въпроси свързани с 3D камерата, която възнамеряват да монтират на борда на следващата изследователска сонда, която ще кръстосва повърхността на Марс?

Мисията на новия марсоход е планирана за следващата година, а според самия Камерън, широката общественост ще разбере по-добре целите й и ще я оцени по-високо ако соната успее да изпрати изцяло триизмерни кадри от пейзажите на Червената планета.

Всъщност се говори, че 3D камерата (която е била предвидена като част от оригиналния дизайн на сондата) до скоро е била свалена от менюто по...финансови съображения (да се чете съкращения в бюджета на мисията), но автора на Avatar е убедил космическата агенция да я включи отново. Действителната цел на новата сонда (наречена Curiosity – Любопитство) е да проучи възможностите за населване на Марс и дали съседа ни може да поддържа микробиологичен живот.

Тагове: