Русия се готви да направи нещо величествено. Според Popular Mechanics, Руската космическа агенция Роскосмос има "план за изграждане на луксозен хотел на Междунардоната космическа станция (МКС). Всеки, който може да плати поне 40 милиона долара, ще може да остане там за седмица. Срещу още 20 милиона може да остане и втора.

Според публикацията, руският космически изпълнител РКК Енергия препоръчали стратегията, за да може да се плати изграждането на втори модул на МКС. РКК Енергия вече строи първия от двата модула, който ще служи като научна лаборатория и склад за станцията. Въпреки, че вторият модул винаги е бил част от плана, руското правителство плаща само за първия, а идеята за космически хотел ще изплати построяването на втория.

Вътре ще има четири спални помещения, около два кубически метра всяко с 9-инчови прозорци. В модулът също така ще има два "медицински и хигиенни” отделения, както и дневна зона с 16-инчови прозорци.

За да стартира строителството по-скоро РКК Енергия трябва бързо да намери 12 космически туристи, готови да платят по 4 милиона долара първоначална вноска. Ако годишно има поне шестима пътници, които да плащат за едноседмичен престой в космоса, компанията може да възстанови инвестицията си за седем години.

Както Popular Mechanics отбелязва обаче, МКС е планирана да бъде изведена от експлоатация през 2028 г. За построяването на модула са необходими пет години, така че изграждането ще трябва да започне скоро.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

288 | 22.06.2019
Още от HiEnd

Откриха масивна аномалия под най-големия кратер на Луната

113 | 18.06.2019