Замисляли ли сте се понякога, колко „статуи на свободата" биха се събрали на Титаник, как визуално да си представите разстоянието, равно на една светлинна година или колко амеби може да се сместят в пространство с големината на един пиксел?

 

Отговор на тези въпроси, че и много повече може да ви даде Scale Of Universe - невероятна интерактивна анимация, която ще ви покаже относителните размери на различни неща от света и Вселената. Ще започнете от субатомно ниво до най-дребните организми на Земята, ще преминете през размерите на Айфеловата кула, планетите и звездите и ще стигнете до самият предел на обозримата от нас Вселена, радиусът на която е 46 милиарда светлинни години. Пътешествието е много лесно - използвайте скрола на мишката или белият плъзгач на екрана. За всеки обект, който ще срещнете по пътя си може да получите интересно описание, натискайки върху него.

Гледайки мащабите на работата относно направата на тази анимация е трудно дори да си представим колко време е било необходимо на създателите и - Кери и Майкъл Хуанг за да я направят.