Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Бягането е полезно и приятно – то облекчава стреса, повишава издръжливостта и нивата на „добрия“ холестерол, гори калории и подобрява настроението. Неслучайно древните гърци са казали „Ако искаш да си силен – бягай, ако искаш да си красив – бягай, ако искаш да си умен – бягай“. Всъщност, щом сте кликнали върху тази статия, едва ли е необходимо да ви убеждаваме в ползите от бягането. Преди обаче да се запътите към близкия парк, вижте нашата селекция обувки, облекло и умни устройства за бягане, които по впечатляващ начин съчетават добрия дизайн и функционалността. Конкретно избраните дрехи и обувки са част от гардероба на SPORT DEPOT и колекцията Hybrid Astro, чието лице е звездата от F1 Луис Хамилтън.

Обувки за бягане за мъже PUMA Hybrid Astro 

Обувките несъмнено са най-важният атрибут от екипа за бягане. Много са факторите, които е добре да вземем под внимание, когато избираме поредния чифт. След дълго проучване единодушно се спряхме на PUMA Hybrid Astro. Слагайки на краката си най-новите обувки за бягане на Puma, се почувствахме като Юсеин Болт в Северния парк. Иновативните технологии, използвани при създаването на обувките, помагат за лесното увеличение на скоростта при бягане. Пяната HYBRID FOAM осигурява мекота и комфорт на цялото ходило, като в същото време поема напрежението при удар. Тя комбинира технологиите PROFOAM, която подсилва петата и осигурява мекота, и NETFIT, която дава подкрепа и стабилност в средната част на крака. Релефната гумена подметка гарантира максимално сцепление и издръжливост, а текстилната горна част е конструирана така, че се приспособява към особеностите на вашия крак. От вътрешната страна на обувката има специален елемент, чиято роля е да подкрепя крака. Всички иновации, които са вложени от разработчиците на PUMA в създаването на тази обувка, работят заедно, създавайки контрол на движението по време сутрешния ви джогинг. Добрият дизайн и дръзките акценти са бонус за всеки бегач, който има отношение към модата.

- 239,99 лв.* от SPORT DEPOT

Смарт часовник Huawei Watch GT2

Първото, с което ни спечели Huawei Watch GT 2, беше минималистичният дизайн. „Аll-in-one“ 3D стъклената повърхност прави устройството наистина красиво, а и дава и по-голямо екранно пространство. Под красивата обвивка се крият далеч не по-малко впечатляващи функции. В спортен режим смарт часовникът е съвместим с 15 спорта, сред които и бягането, разбира се. Устройството е своеобразен личен треньор, който прави анализ на данните ви преди, по време на и след тренировка. Huawei Watch GT 2 проследява сърдечния ви ритъм 24/7, а GSP-ът показва със 100% точност къде се намирате и какъв е прогресът ви по трасето. Подобрената производителност на батерията осигурява до 2 седмици живот на батерията на 46-милиметровия вариант на часовника, определян условно като мъжки. Часовникът се свързва с телефона ви чрез Bluetooth и ви позволява обаждания на до 150 метра разстояние. Huawei Watch GT 2 поддържа и функция за записване на контакти в самото устройство и лесното им търсене. Бонус точки – Huawei Watch GT 2 може да съхранява 500 от любимите ви песни за бягане. Часовникът е водоустойчив, така че няма нужда да го прибирате в джоба си, ако завали, докато тичате.

Къси панталони PUMA Collective Knit

Късите панталони са удачен вариант за почти цялата година, стига да не бягате в екстремни условия. Ние харесваме basic модела на PUMA Collective Knit. Дизайнът е класика - черни къси панталони със свободен силует и лого. Добавената стойност тук идва от материята, която изпарява влагата, като по този начин запазва температурния баланс на тялото.

- 69,99лв.* от SPORT DEPOT

Безжични слушалки Philips - Action Fit

С любима музика в ушите пробяганите километри са по-леки. Ние не обичаме да се оплитаме с кабели, затова без колебание избираме безжичните слушалки на Philips - Action Fit TASN503BK/00. Благодарение на 6 мм си неодимови високоговорители, работещи в диапазона 20 - 20 000 херца, те осигуряват детайлен звук и много добър бас. Слушалките разполагат с три размера сменяеми накрайници за ушите, прилепващи плътно към тях и създаващи пасивна шумоизолация. Вграденият им пулсомер е страхотен бонус за всеки бегач – проследява сърдечния ви пулс с точност и помага да се ориентирате кога да засилите или да забавите темпото. С едно зареждане можете да се насладите на 6 часа музика, като пълното зареждане трае 2 часа.

Ако обаче искате да тръгнете към парка по-скоро, можете да ползвате режимът за бързо зареждане и само за 15 минути да си осигурите цял час музика. Слушалките се свързват с телефона ви чрез Bluetooth, имат вграден микрофон с елиминиране на ехото и лесни за използване бутони за управление. С последните може да поставите на пауза музиката, да приемате и отхвърляте разговори, както и да регулирате силата на звука, без да докосвате смартфона. На всичко отгоре Philips Action Fit TASN503BK/00 са водоустойчиви (IPX5), така че можете да тичате с тях и под дъжда, без много да му мислите.

- 259 лв.* от PHILIPS

Дамски клин PUMA Hit Feel it 

Изборът ни тук е лесен – клинът на PUMA Hit Feel it с дължина 7/8 е достоен дори за маратон. Чрез своята иновативна технология той се грижи да запази температурния ви баланс дори след изтощителен спринт. Еластичната материя и плоските шевове на практика превръщат клина във втора кожа. Вталеният силует и еластичната талия допълнително извайват тялото, а отворите на крачолите са приятен акцент.

- 129,99 лв.* от SPORT DEPOT

Мъжка тениска PUMA Power BND Tee

Колкото и да е топло навън, да тичате гол до кръста не е удачен вариант, освен ако не сте младият Раян Гослинг. В противен случай тениската е препоръчителна. Спираме се на модела на PUMA Power BND Tee. Причините именно тя да е нашият фаворит са няколко. Свободният силует и специалният дизайн на шефовете осигуряват така необходимия при тичане комфорт. Технологията DryCell извежда влагата от тялото до външната част на дрехата, за да се изпари по-бързо. По този начин се запазва температурният баланс на бягащия. Мрежестата материя осигурява по-добра вентилация, а издължената задна част – по-голямо покритие.

- 79,99лв.* от SPORT DEPOT

Collective hoodie от PUMA

Когато температурите започнат да падат, няма как да минете без нещо връхно за сутрешния джогинг. Ние харесваме суетшърта Collective hoodie на PUMA заради меката и лека материя, свободния силует и реглан ръкавите, които осигуряват свобода на движенията.

- 129,99лв.* от SPORT DEPOT

Приложение за бягане - Runkeeper

Runkeeper е приложение за Android и iOS, което използва GPS-а на смартфона ви, за да следи редица важни показатели – скорост, темпо, изминато разстояние, изгорени калории и т.н. Освен това, то предлага редица тренировъчни режими, напомняния и предизвикателства, които да ви държат във форма. App-ът е безплатен и съвместим с редица смарт часовници и други фитнес устройства, така че сваляйте смело.

Спортен сутиен от PUMA

Независимо от големината на чашката, всяка дама знае, че бягането без сутиен е приятно само за минувачите. Спортният сутиен е задължителен атрибут за истински комфорт по време на джогинг. Женската част от екипа ни единодушно гласува за сутиена на PUMA от серията Feel it. Силуетът му следва извивките на тялото, а кръстосаните презрамки го правят едновременно комфортен и дискретен под спортния топ. Мекият еластичен колан подкрепя бюста, а свалящите се подплънки ви дават допълнителна свобода.

- 75,99 лв.* от SPORT DEPOT

Обувки за бягане за жени PUMA Hybrid Astro

Тук отново с две ръце и два крака гласуваме за PUMA Hybrid Astro. Вече обяснихме защо. Бонус: Ще се match-нат идеално с клина.

- 239,99 лв.* от SPORT DEPOT

* Препоръчителна цена.