Лято е и няма какво да се гледа. Позволете да не се съгласим! Да, факт е, че почивният сезон обикновено е една идея по-слаб откъм нови заглавия. Но през последните няколко години тв и стрийминг индустрията така избухна, че водещите компании не могат да си позволят лукса да струпват съдържание само в определени месеци.

Вижте още: Следващият Game of Thrones? Ето 10 претенденти за титлата!

С други думи, ако смятате, че през горещите дни на юли и август сте обречени само да "бинджвате" The Office като за последно, бързаме да ви успокоим. Неща за гледане ще има, и то в изобилие. Всъщност офертите са толкова много и разнообразни, че ни беше изключително трудно да подберем само 10 от най-яките (по наше скромно мнение) неща, които заслужават вниманието ви в чак нетипично претрупаната програма на най-популярните тв и стрийминг канали.

The Rook

Премиера: 30 юни

Какво би се получило, ако X-Men всъщност беше шпионски трилър? The Rook, естествено. Историята в сериала се върти около особено секретно поделение на Британското разузнаване, в което работят хора със..."способности". Разбирай – мутанти. Само дето никой не ги нарича така, но ние си знаем за какво става дума.

Разбира се, сериалът е една идея по-мрачен и сериозен от комиксовия X-Men, но концепцията е, меко казано, яка.

 

The Last Czars

Премиера: 3 юли

Ако представата ви за последната царска династия, управлявала Русия, се изчерпва с глупотевините от анимацията Анастасия, с все карикатурния Распутин, белите пеещи прилепи и прочее, то този документален минисериал на Netflix ще ви бъде особено полезен. Проследяващ последните дни на фамилията Романови буквално мигове преди социалистическата революция да ги изпрати в забвение, сериалът представлява интимен поглед към исторически факти, които би трябвало да са ни особено близки, но всъщност са обвити в мистерия.


Stranger Things Season 3

Премиера: 4 юли

Ама има ли нужда от излишна реклама тук? Продукцията на култовите Duffer Brothers ще ни върне за трети (и уви, последен път) в измисленото градче Хоукинс, Индиана, за един последен тур на „хлапета срещу демонична заплаха от друго измерение“.
Единственото, което споделят за третия сезон от екипа, е, че е „много различен“, и лично ние нямаме търпение да разберем какво по дяволите имат предвид тия хора?

 

Point Blank

Премиера: 12 юли

Мрачен и напрегнат екшън-трилър с Антъни Маки (Falcon, от The Avengers) и Франк Грило (злодеят Brock Rumlow / Crossbones от MCU)? Ами че дайте го насам! Филмът е римейк на френско заглавие от 2010-а, а химията между Маки и Фрило категорично обещава да превърне Pont Blank в тотален летен хит.

 

Pearson

Премиера: 17 юли

Да, за същата мъжемелачка слаш-хардкор адвокат говорим – Джесика Пиърсън от The Suits, на който настоящият сериал се явява spin-off. За разлика от подчертано корпоративния характер на оригинала Pearson ще е по-скоро политическа драма, но откровено казано – и реклама за перилни препарати да беше, щом има Джина Торес – там сме!

 

The Boys

Премиера: 26 юли

Ако сте фенове на Watchmen, хумористично-мрачната интерпретация на темата „супергерои“, която са ни подготвили Amazon, несъмнено ще ви допадне. Сериалът е базиран на комикс поредица със същото име и действието в него се развива в свят, в който супергероите са всичко друго, но не и герои. Така че всъщност в ролята на „добрите“ са група корави типове, предвождани от, меко казано, култовия Карл Ърбън, които са си поставили за цел да посмачкат фасона на хвъркатите типчета със суперсилите. Очертава се тотална лудница!

 

Pennyworth

Премиера: 28 юли

Ако някога сте искали Алфред поне за малко да излезе от сянката на Брус Уейн и да измести Батман от главната роля, е, този сериал е на път да сбъдне мечтата ви. Действието тук е съсредоточено около Алфред и само около Алфред и ще ни запознае с личната история на един от най-популярните, но и най-малко познати герои в Батман вселената.

 

Deputy

Премиера: лято 2019

Стивън Дорф се позагуби леко след легендарната си роля в Blade, но Уил Бийл (Aquaman) и Дейвид Айър (Suicide Squad, Bright) са се заели да го върнат в светлината на прожекторите.
Deputy ще е хардкор полицейска драма в духа на Justified, но благодарение на тандема Бийл/Айър ни очаква доста повече екшън и по-малко приказки. Звучи чудесно!

 

The Dark Crystal: Age of Resistance

Премиера: 30 август

Годините, в които Labyrinth и Willow жънеха популярност, култовият Джим Хенсън (създателят на попкултурния феномен The Muppets) произведе The Dark Crystal – мрачна фентъзи приказка за магии и чудовища. Днес, почти четири десетилетия по-късно, Netflix са се заели да възкресят легендата. Сред продуцентите на The Dark Crystal: Age of Resistance е и дъщерята на Хенсън – Лиза, което само по-себе си е достатъчна гаранция, че духът на прелестния Мъпет оригинал ще бъде максимално запазен.

 

neXt

Премиера: лято 2019

Научнофантастичен трилър, който по всичко личи ще се заиграва с вече поизтърканата тема за „лошия“ ИИ, който в един момент се самоосъзнава и започва да трепе хора наляво и надясно. В ролята на „Скайнет“ този път е измислен аналог на Алекса и Сири на име NeXt – ИИ гласов асистент, който в един момент се обръща срещу създателите си.
Не звучи особено оригинално, но като за лятно гледане – става...

Вижте още: Най-очакваните сериали за 2019 г. (освен финала на Game of Thrones)