CES определено не е фотографско изложение, но Canon успя да ни изненада с изключително интересен компактен модел, който вероятно ще наложи нова тенденция в потребителската фотография. 

PowerShot N е дебел едва 3.3 см и, за разлика от почти всички компактни фотоапарати, е квадратен. Устройството разполага с накланящ се капацитивен дисплей с 461 хиляди пиксела и, забележете, няма конвенционален спусък. Екипът на Canon разполага контрола за оптичното приближение и спусъка около обектива, което предполага много по-креативни фотографски режими за обикновените потребители. Според японците няма правилен или погрешен начин за снимане с PowerShot N - както може да видите в долното видео, компактните размери и иновативния дизайн могат да доведат до интересни резултати. 

От техническа гледна точка PowerShot N разполага с 12MP CMOS сензор, DIGIC 5 процесор, светлочувствителност между ISO 80 и 6400 и възможност за снимане на 1080p видео с 24 кадъра в секунда. 

Допълнителните възможности включва креативни режими, опция за снимане през таблет или смартфон и директно споделяне на снимки чрез Wi-Fi

Продажбите започват през април, а цената е 300 долара. А какво е мнението ви за Canon EOS M?

 

Тагове: