Samsung представиха първия в света комерсиален телевизор с извит екран, базиран на OLED технологията. Още на изложението IFA 2012 в Берлин представители на компанията загатнаха извън протокола, че OLED технологията, освен недостижими цветове и контрастни съотношения, позволява и създаването на телевизори с неправилни форми. И ето че само няколко месеца по-късно, вече на изложението CES в Лас Вегас, сме свидетели на първия модел, възползващ се оптимално от възможностите на OLED панелите.

Леката извивка на 55-инчовия телевизор ясно се вижда както при гледане централно пред екрана, така и отстрани - може би дори още по-забележимо. Всъщност това е и една от идеите изобщо да се направи подобен телевизор. Решението съвсем не е самоцелно, а за да осигури чудесен ъгъл на видимост за зрителите, които не стоят в центъра пред екрана.

А какво да кажем за щастливеца, който е на дивана, централно разположен срещу това OLED чудо? Той се наслаждава на изживяване, съпоставимо с това на IMAX киносалоните. На каква цена обаче ще идва това удоволствие - за момента не е обявено. И отново извън протокола беше загатнато, че този комерсиален модел с извит екран ще бъде пуснат на пазара в края на настоящата година.

Очаквайте подробности и за OLED моделите на Samsung със стандартен плосък екран. Междувременно научете повече за новите UHD, LED и плазмени серии на компанията.

Тагове: