В рамките на световното изложение за потребителска електроника CES 2013, Лас Вегас, Samsung представи нова парадигма в телевизорите, smart приложенията, свързаността на фотоапаратите и мобилните устройства. След като показа своя Еvolution Kit за 2013 г. – иновативен начин за всеки да има най-актуалните възможности на Smart TV, без да се налага да закупува ново устройство - компанията запозна гостите с най-добрите си телевизори.

За първи път Samsung представи своя нов 110-инчов UHD телевизор. Умелата комбинация на технологии прави възможно Samsung UHD ТV да предложи четири пъти повече пиксели от тези в познатата до момента резолюция от 1080 пиксела. Разделителната способност 4К осигурява невиждана ясна, дълбока и жива картина. Звукът, който съпровожда тази картина е отличен; високоговорителите с мощност от 120 вата са незабележимо вградени в рамката на телевизора. UHD TV разполага и с алгоритъм, който повишава HD и Full HD качеството в 4K резолюция.

Флагмани сред LED телевизорите са моделите от серията F8000: първите на компанията с четириядрен процесор. Също така те са с ултратънък профил с дебелина на рамката, равняваща се на малко повече от половин сантиметър, и стойка във формата на полумесец. Потребителите ще могат да избират размери до 75 инча.

Samsung продължават да развиват и плазмените си модели. Тази година най-доброто предложение в този сегмент е серията F8500, отличаваща се както с дизайн, така и с цяла плеяда подобрения в картината.

Всеки един от новите телевизори на Samsung дава изцяло нови възможности за търсене, навигация и контрол. Технологията S-Recommendation с гласови команди е персонален пътеводител в откриването на ново предпочитано съдържание в Samsung Smart TV. Анализира данните от предходни гледания и подрежда телевизионните програми по популярност и дата на излъчване. По този начин S-Recommendation създава персонализирано меню на ефирни телевизионни програми или видео до поискване, както и съдържание за приложения за всеки зрител.

Подобрената технологията за гласово взаимодействие променя представите на хората за способностите на телевизора. Тя вече разбира не само отделни думи, а цели изречения. В комбинация с S-Recommendation зрителите могат да поискат от Smart TV да им предложи филм или телевизионно шоу, или да потърси филми с участието на конкретни актьори. Тази заявка генерира съответстващи резултати от наличните ефирни програми, видео съдържание до поискване или приложения. Освен това можете да търсите и да направите списък със съдържание на таблет и да гледат Smart TV от разстояние навсякъде в дома си.

Новият Smart Hub е организиран в ясно, интуитивно меню по страници. Интерфейсът черпи вдъхновение от успешните мобилни устройства на компанията. Петте отделни страници в Smart Hub включват: телевизия; филми и телевизионни предавания; снимки, видео и музика; социални мрежи; приложения.

Очаквайте подробности и за OLED телевизорите на Samsung, сред които е и уникален модел с извита форма.

Тагове: