Sony обяви на пресконференцията си на CES 2013, че планира пускането на първата в света платформа за дистрибуция на видео с феноменалната 4K резолюция. За момента не са известни повече подробности за параметрите на услугата, ако не броим това, че платформата ще дебютира някъде през лятото тази година (за територията на САЩ). По този начин потребителите, закупили някои от първите комерсиални 4K телевизори на компанията, ще получат достъп и до съответното висококачествено съдържание.

Както по-рано с навлизането на стереоскопичните 3D телевизори, така и сега Sony се явяват пионери и основни инициатори за популяризирането на новите технологии. На този етап компанията обяви списък със специално мастерирани 4K Blu-ray заглавия. Успоредно с това води преговори с телевизионни и интернет доставчици за ъпгрейд на системите, за да се позволява подаването и преносът на мултимедия с 4K резолюция.

Очаквайте подробности за новите телевизори на Sony, някои от които са комерсиални 4K модели. Вижте и повече информация за първия 4К телевизор на Sony в България.

Тагове: