Toshiba е в крак с тенденцията за постепенно преминаване към панели с 4K резолюция. Всъщност това беше една от компаниите, които първи представиха такива комерсиални модели. През лятото на тази година каталогът на Toshiba ще се обогати с флагман серията L9300, идваща в предложения с три размера на екрана: 58, 65 или 84 инча. Засега не са обявени цени, тъй като най-вероятно ще са съобразени с цените, които ще предложат конкурентните производители.

От тази година около телевизорите на Toshiba все по-често ще се чува терминът Cloud TV. Както подсказва името, става дума за иновативна смарт платформа, която обединява опциите за достъп до онлайн съдържание, размяна на кратки съобщения между потребителите, семеен календар и мн. др. Компанията се е погрижила приложенията да са съвместими с iOS, Android и Windows 8 устройства. А отделно се очакват и специални Blu-ray плейъри с Cloud TV (т. нар. Media Box).
Единствено най-достъпните телевизори на Toshiba няма да разполагат с Cloud TV. Както беше подчертано на пресконференцията преди CES 2013, "4К тепърва ще си проправя пътя, но cloud-базираната свързаност е вече тук".

Други нови серии LED телевизори от Toshiba, които заслужават специално внимание, са:

L7300 и L7350 - ще се предлагат с размер между 50 и 65 инча. Освен новата Cloud TV платформа, ще осигуряват усъвършенствана интеграция с мобилни устройства, сървърно-базирана опция за ъпгрейд, смарт функции и др. Тези телевизори ще са 3D (с пасивни очила), като панелите им ще се опресняват на 240 Hz.

L4300 идва с размери между 32 и 58 инча. Ще поддържа Cloud TV.

Сериите L1330 и L2300 ще са между 23- и 50-инчови, като попадат в най-достъпния ценови клас. Една от причините е, че за тях не са предвидени смарт възможности.

От написаното дотук вероятно ви е направило впечатление, че Toshiba се въздържат от надпреварата при OLED телевизорите. Обявената причина е, че тази технология засега не е масова, което я прави неоправдано скъпа - както за серийно производство от самата компания, така и за крайния потребител.

Тагове: