„По-големи и по-добри“ - тези думи бяха най-често споменаваните в пресконференцията на Sharp на технологичното експо, провеждано в Лас Вегас. Както се очакваше, компанията продължава да развива своята Quattron технология, добавяща жълт подпиксел съм стандартната гама RGB.

Уникалните панели, възпроизвеждащи над 1 милиард цвята, обаче стават и с все по-голям диагонал: 60-, 70-, 80- и 90-инчови. На CES 2013 са изложени общо 21 модела. Повечето от тях бяха обявени още през средата на декември, като ще се предлагат в търговската мрежа от февруари тази година.

Специално внимание е обърнато на достъпа до съдържание. Обновената смарт платформа се нарича SmartCentral и позволява сърфиране в интернет, лека работа с приложения благодарение на двуядрения процесор, както и поддръжка на HTML5 и Flash апликации. Всякакви iOS и Android устройства могат да се използват като алтернатива на дистанционното.

80-инчовият модел е сред най-интересните на изложението. Той се възползва от специален Super Bright слой, съчетан с технология за интелигентен контраст. Резултатът е до 50% по-ярка картина без загуба на естествените цветове. Друг хит е 60-инчовият 4K модел Purios, който обаче няма да се предлага в търговската мрежа и заслужава отделно разглеждане. Очаквайте подробности...

Тагове: