Ако телевизорите с 4K резолюция и/или OLED панел са бъдещето, Sony са добре подготвени. Продуктовата им гама включва и от двата типа модели, като един от тях съчетава ултрависоката HD разделителна способност с OLED дисплей: 56-инчов прототип. Компанията разполага и с още по-голям такъв телевизор, най-големият в света, който е с размер на екрана 84 инча и ще се предлага на потребители срещу очаквано високата сума от 25 хиляди щ. долара. Разбира се, предвидени са и доста по-достъпни 4K модели с диагонали от 55 и 65 инча.

Комплимент за безупречната картина на OLED телевизорите ще бъде и звукът на същото високо ниво. Той ще се осигурява от говорители с феромагнитна течност. Разбира се, за целта се налага да има съответното съдържание, а Sony са помислили и за това, като се подготвят за старта на нова платформа за дистрибуция на 4K мултимедия.

Акцент при топмоделите сред LED телевизорите е уникалната трицветна подсветка Triluminos - значително повишаваща яркостта и наситеността на цветовете. Технологията NFC (near-field communication) „само с едно докосване“ позволява обмяната на мултимедия между телевизорите и мобилните устройства като смартфони и таблети. В тази връзка тук можем да споменем и флагмана сред новите смартфони, Xperia Z, идващ с 4-ядрен процесор, 5-инчов дисплей и 13-мегапикселова камера.

Тагове: