Като един от най-бързо развиващите се производители и в сегмента на бялата техника, Samsung представи своята нова разширена линия домакински уреди. Компанията показа впечатляващ хладилник с четири врати и практични фурни.

 

Добри на студено

Новият 906-литров хладилник T900 е с капацитет 32 куб. фута и четири врати. Горното отделение е с френска врата и има вместимост от 550 литра. В долната част са разположени други две отделения, всяко от които с вместимост от 173 литра. И двете могат да бъдат използвани като фризер, а дясното отделение би могло да премине и в режим на охлаждане, като по този начин увеличава общата хладилна част до внушителните 723 литра. Тази функционалност дава голямо предимство на потребителя да използва това пространство спрямо своите нужди - например, за съхранение на хранителни продукти, които могат да бъдат лесно достигнати от деца, за съхранение на храни със специфична миризма или пък отделение само за напитки.

За да поддържа оптимална температура и контрол на влажността във всяка от 3-те зони, T9000 има тройна система за охлаждане. Тази уникална технология осигурява постоянно ниво на влажност за възможно най-добро съхранение на хранителните продукти с помощта на 2 компресора, 3 изпарителя и серия от сензори. Вграденият LCD дисплей помага на семейството да споделя снимки и видео с други семейства и близки. Това е възможно благодарение на Evernote app, като на разположение са електронен календар, приложение за времето и много други.

 

Добри и на топло

Samsung демонстрира и последен модел фурна с 2 зони за печене. Вдъхновена от големия успех на FlexDuo Oven, NE58F9710SR е с вместимост от 164 литра за приготвянето на по-големи ястия. Фурната може да бъде разделена на две зони – горна и долна, съответно с вместимост от 68 литра и 93 литра. Така две по-малки ястия могат да бъдат приготвяни успоредно на различни температури без смесване на миризмите.

Моделът NE597N0PBSR с индукция
, който бе отличен с Награда за иновации на CES 2013, включва плот с технологиите FlexCook Zone и SteamQuick, както и система против изкипяване Boil Alert. FlexCook Zone позволява на потребителите да готвят в големи съдове, използвайки цялата индукционна повърхност на плота, без да се притесняват от недостиг на топлина в някои зони. Технологията Boil Alert усеща малките вибрациите при завирането на водата. Когато те достигнат определено ниво на интензивност, плотът намалява автоматично притока на топлина.

Лесна е и поддръжката на тези уреди. От Samsung дадоха пример с вградената технология SteamQuick, с която се изразходва по-малко енергия и отнема много по-малко усилия за пълното почистване. За да изчистите уреда, се изисква да налеете една чаша вода в системата и да изчакате 20 минути.

Тагове: