Тази година, най-вероятно още от месец март и като се започне от корейския пазар, в търговската мрежа ще се появи един от комерсиалните OLED телевизори на Samsung. Моделът се предлага под името F9500, а ключовите му характеристики включват RGB светодиоди, излъчващи собствена светлина, разположени в панел с размер 55 инча. Устройството е с 20% по-ниска консумация на електричество в сравнение с топмоделите при LED сериите.

Друга интересна характеристика на F9500, която може да се окаже решаваща за добрите продажби, е новата технология Multi-View. Тя позволява на двама потребители по едно и също време да гледат различни предавания. На пръв поглед това звучи идентично с вече познатата геймърска технология, която позволява на двама игромани да се състезават едновременно, като носят специални очила и всеки от тях вижда 2D картина на цял екран.

Особеното при Multi-View на Samsung обаче е, че очилата са с вградени мощни слушалки. По този начин потребителят чува звука от предаването, което гледа, без да пречи на другия потребител, който също гледа и слуша неговата програма. Също така OLED технологията, за разлика от LED подсветените екрани, позволява значително по-бързо опресняване на картината - резултатът съответно е много по-гладък образ за всеки зрител, независимо дали използва Multi-View, или не.

Тагове: