„С наближаването на дългоочакваното събитие CES 2022 и встъпването ми в нова длъжност в Samsung, очаквам с голямо вълнение и ентусиазъм да бъда домакин на основната дискусия, която ще се проведе ден преди шоуто под надслов „Заедно за утрешния ден“, споделя Jong-Hee (JH) Han, заместник-председател, главен изпълнителен директор и ръководител на дивизия DX (Device eXperience) в Samsung Electronics. „Измина доста време след последния път, в който се срещнахме на живо по време на CES, и всички ние преминахме през период, който остави значителен отпечатък в нашето ежедневие. Наложи ни се да преразгледаме връзката си със света и да приоритизираме нещата, за които най-много ни е грижа. Открихме по-голяма стойност в това да бъдем „заедно“ и да бъдем по-близо до семейството и приятелите си.“
 
В изявлението си Jong-Hee (JH) Han сподели колко е важен за Samsung уникалният подход при създаването на иновации. Вече няма формула, работеща „еднакво добре за всички“. Уникалните устройства и възможността за тяхното персонализиране са от ключово значение за потребителите. Технологиите у дома са вече не просто полезни инструменти и домакински уреди, които използваме в бита, а много повече от това – „спасителен пояс“ за нашите хобита, занимания, свързаност с близките и общуване с приятелите.
 
„Новото нормално“ затвърди мисията на Samsung да надгражда потребителското изживяване с всеки следващ продукт. Тази реалност стимулира компанията да проучи по-ефективни начини на свързване между устройствата в рамките на екосистемата, за да предложи свързаност от следващо поколение. „В Samsung вярваме, че устройствата трябва да отразяват начина на живот на всеки потребител, както и различните интереси, лични вкусове и предпочитания. Това важи за всички продукти – от смартфона в ръката до уредите и екраните у дома. След като можем да се свържем и да работим безпроблемно заедно, следва да направим живота си по-лесен, за да имаме повече време да се съсредоточим върху нещата, които обичаме да правим“, каза още Jong-Hee (JH) Han.


 
Това е причината, в следствие на която по-рано този месец Samsung обяви голяма промяна в организацията си, насочена към укрепване на взаимодействието между различните продукти и услуги. Съгласно тази нова структура, цялата потребителска електроника – от телевизори и домакински уреди до мобилни устройства – ще бъде под една шапка, за да работим още по-усилено върху мисията за значимо потребителско изживяване, благодарение на иновациите.
 
Визията на Samsung за бъдещето включва не само по-ефективната свързаност между отделните устройства. Компанията вярва, че всеки има роля в осигуряването на иновативни решения, касаещи нашето бъдеще и съдбата на планетата ни. И като световен лидер в потребителската електроника, компанията съзнава, че носи голяма отговорност в опазването на околната среда и в изграждането на по-добро бъдеще. Първата стъпка към постигането на подобна е цел е обединяването на лидерството в технологиите с лидерство в „устойчивите иновации“.
 
„С нетърпение очаквам да споделя повече за всичко ново, което предстои през следващата година“, споделя с вълнение JH Han.
 
Като за начало, компанията планира да съобщи посоката, в която ще поеме на предстоящото събитие CES 2022. Ето бърз поглед върху това, което предстои бъде анонсирано:
 
Създаване на персонализирано изживяване
Традицията на Samsung в създаването на иновации следва мисията да надскача познатите възможности и  да преодолява всички ограничения. Сега компанията създава една нова ера, в която технологиите се отличават със своята гъвкавост и адаптивност към интересите на потребителите. На CES зрителите ще станат свидетели на най-новите иновации и изживявания от Samsung – включително продукти, които дават свобода да гледаш телевизия навсякъде и да превърнеш всяко пространство в пейзаж или произведение на изкуството. Геймингът ще бъде още по-достижим, завладяващ, а картината изцяло потапяща в случващото се на екрана. И тъй като всеки води различен начин на живот и притежава уникален личен вкус, Samsung предоставя възможност за персонализиране на устройствата въз основа на това, което е най-важно за всеки от нас.
 
За безпроблемна свързаност
„Ние си представяме свят, в който технологиите са създадени в унисон с нашия начин на живот и нуждите ни. Една от възможностите да постигнем това е осигуряване на безпроблемна свързаност между отделните устройства. На CES ще споделим повече за сътрудничество ни с експерти от индустрията и партньори, с които имаме обща цел да подобрим свързаното изживяване.“, коментира JH Han. „В Samsung вярваме, че сигурната и отворена екосистема е това, което осигурява съвършено потребителско изживяване. Освен това ще представим и ново решение, което помага да интегрираме по-добре всичките си смарт уреди и устройства у дома, за да работят в синергия за нашия комфорт.“
 
За една по-добра планета
„Това е важен момент за планетата ни. Опазването ѝ е задача на всеки човек. Samsung интегрира своята политика за устойчивост във всичко, което произвежда – от чиповете, които захранват продуктите, до потребителското изживяване. На CES ще споделим повече за значимите актуализации в производствения ни процес. Също така ще покажем на потребителите как да интегрират тези актуализации в ежедневието си, за да бъдат част в опазването на нашата планета. Ще споделим и новите си решения за устойчиво бъдеще, върху които работим, благодарение на отворени партньорства и прозрачна комуникация, които са в основата на нашата политика“, добави още JH Han.  
 
„Време е да развием продуктите и приложенията си, така че да отговарят по-прецизно на нуждите на новото поколение потребители. Отличавайки се като лидер в надграждането на екосистема от адаптивни и свързани технологии, с нетърпение очаквам да споделя как почерпихме вдъхновение от хората и как ще продължим в тази посока, за да ги подкрепяме чрез програми и иновации, създадени за самите тях.“, сподели JH Han.
 
Гледайте на живо от Лас Вегас на 4 януари в 4:30 местно време откриващата реч на Samsung преди началото на CES 2022 на Samsung Newsroom и Samsung.com.