Глобалният недостиг на чипове засегна почти всяка технологична компания в някаква степен и смартфон индустрията не прави изключение. Ето защо Samsung излезе със своя прогноза за това, кога може да се очаква облекчаване на ситуацията.

Корейският гигант вярва, че недостигът ще продължи до втората половина на 2022 г. Информацията е базирана на дискусии по проблема между мобилното подразделение на Samsung и представители от над 30 партньорски компании и доставчици по-рано през ноември. 

Независимо от това изглежда, че Samsung вече взема някои мерки за ограничаване на проблема. От една страна, компанията настоява производителите на чипове да сключат годишни договори, за да си осигури достатъчен дългосрочен производствен капацитет. Освен това източници от родината на Samsung твърдят, че компанията вече ще зарежда чипове за четири седмици напред вместо за две, както изглежда прави в момента.

Чудесно е, че Samsung предвидливо взема мерки за обезпечаване на своята дейност в условията на глобален недостиг на чипове. Надяваме се обаче тези мерки да дадат резултат преди края на 2022 г., защото в противен случай може да видим повторение на 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Виж ощеGalaxy S21 и Pixel 6 вече отключват поддържани модели BMW