Какво е мястото на изкуствения интелект в здравеопазването, може ли да очакваме скоро роботи да заменят здравните служители и ще осигури ли телемедицината по-ефективно здравеопазване? Тези и още теми ще коментират топ специалисти от страната и Европа във второто от поредицата онлайн студиа на конференцията на Investor.bg Tech Of Tomorrow. Може да я проследите на 7 октомври от 14:15 часа нa живо на Investor.bg.

Сред експертите, които ще гледаме във втората дискусия на Tech Of Tomorrow, е унгарецът д-р Тамаш Бабел - експерт по здравеопазване, мениджър за медицински и пазарен достъп към Европейския институт за иновации и технологии. Д-р Бабел се занимава с разработване на продукти, оценка на инвестиции, консултантски проекти за оценка на здравни технологии. През април той беше ментор и член на журито на най-големия хакатон в Унгария, чиято цел бе да подкрепи водещи професионалисти, организации, общности и образователни институции в разработване на решения за справяне с последствията от коронавируса.

Навлизането на онлайн здравеопазването и как дигитализацията трансформира фармацевтичния сектор ще коментират още Зоя Паунова - Главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания АстраЗенека България, и Главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев. Наскоро неговата компания представи ново мобилно приложение, което наподобява медицински картон на бъдещето и позволява на потребителя да записва свои витални параметри като температура, пулс, кръвно налягане, ниво на кислород в кръвта и т.н. и да ги споделя с лекар, за да получи онлайн консултация.

Кои са новите технологии в здравния сектор – гледайте на живо на 7 октомври от 14:15 часа на Investor.bg и в социалните мрежи на медията. Модератор на онлайн дискусията ще бъде главният редактор на Investor.bg и автор и водещ на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов.

За да проследите интересните дискусии и да получите повече информация за темите и участниците в Tech of Tomorrow, може да се регистрирате ТУК!