Знаете ли, че има метод, който е способен да хвърли силна светлина и върху най-скритите причини за случването или неслучването на нещо? Наричат метода бизнес констелации „рентгенови очила“ и това съвсем не е далеч от истината. Става дума за нов подход и дори вид терапия, който позволява на човек да види процесите, протичащи в компанията. Стават ясни скритите причини за успеха или неуспеха и защо възникват определени проблеми – най-често, отново и отново – така че да може да постигне промяна. Заинтригувахте ли се? На 28 февруари ще имате възможността да видите метода нагледно, на първо събитие по бизнес констелации в България. То ще се проведе в Best Western Hotel под формата на тричасов практически семинар, воден от Алма Тибурцио. Събитието е насочено към мениджъри и собственици на компании, но в него може да се запише всеки, който желае да разбере повече за себе си като професионалист, за средата, в която работи и за скритите инструменти за справяне с проблемите.

В основата на метода стои разглеждането на компанията като цялостна система, която включва в себе си множество по-малки системи. Това е много подобно на семейните констелации, които пък разглеждат цялостната семейна система и ролята на човек в нея. В разновидността бизнес констелации отново се изхожда от идеята, че членовете в една организация са свързани помежду си, обединени така, че си влияят помежду си, а и на самата система (т.е. компанията). Чрез метода се дефинират истинските проблеми – онези, които стоят скрити зад симптоматика като непрекъснато чувство на неадекватност, липса на успех, чести провали, разваляне на сделки в последния момент, „бягане“ на клиентите от компанията и др.

Най-вече, това е метод за онези, които чувстват, че не могат да разгърнат пълния си потенциал поради скрити, неизяснени за тях причини - те вече могат да ги "извадят на светло" и да ги разрешат. Мощния инструмент, който са констелациите, ще бъде демонстриран на семинара от Алма Тибурцио, консултант с над 10 годишен опит в сферата на личните и бизнес взаимоотношения и стремяща се да подтикне клиентите си към трансформиране в най-добрата им версия. Тук можете да видите още подробности за събитието.