HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022, годишният конкурс за смартфон фотография, вече е отворен с тема на годината  - „Вдъхновете света“. До 15 ноември 2022 г. всички потребители на Huawei устройства по света могат да изпращат своите снимки и видеа, да станат част от световната общност на мобилните фотографи и да спечелят невероятни награди.

Създаден през 2017 г., конкурсът HUAWEI NEXT IMAGE Awards се провежда вече 5 поредни години, привлича HUAWEI потребители от над 170 държави и до моментa e събрал приблизително 3.26 милиона кандидатури. За това време той се разви до платформа за обсъждане на глобални теми, свързани с мобилната фотография, преживяването при снимане със смартфон камери и новите форми на изразяване.

Тази година темата на HUAWEI NEXT IMAGE Awards е „Вдъхновете света“. Насърчаваме всички потребители на Huawei да представят своите кадри, изпълнени с младост, топлина, енергия и оптимизъм. Кадри, които улавят красотата на нашето ежедневие. Очакваме с нетърпение всички български участници в HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 – заяви Лиу Ганг – Скофилд, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Текущото издание на конкурса по смартфон фотография посреща нов състав от жури и партньори с общо пет професионални съдии. Те включват бившия редакционен директор на ELLE Китай Никол Ксюе, италианския фотограф и художник Федерико Чамей, румънския фотограф Михаела Норок, вицепрезидента на Китайския университет за комуникация в Нанкин и вицепрезидента на Китайската асоциация на фотографите Чен Сяобо, както и вицепрезидента на маркетинговия отдел за потребителски стратегии в HUAWEI Consumer Business Group Ли Чангжу. Заедно те образуват екип от експерти с различни знания и опит във фотографията, благодарение на които съвместно преглеждат, обсъждат и излъчват крайните победители.

Разширете границите и творческите възможности на вашия смартфон

Изследването на нови граници в смартфон фотографията е в основата на философията на Huawei, а конкурсът NEXT IMAGE Awards е само един от примерите за това. През последната година компанията представи редица ключови технологии за смартфони като включването на монохромна и цветна система с двойна камера, прилагане на AI към мобилна фотография, както и перископен обектив.

„Тази година отново вдигнахме летвата за мобилна фотография. Представихме два нови смартфона: Mate 50 Pro и nova 10 Pro. Новият Mate 50 Pro е кулминацията при иновациите от серията Mate и е най-мощният смартфон, правен някога в историята на Huawei. Той разполага с 50 MP камера с ултраширока бленда с първата в света физически регулируема бленда на 10 нива, която включва ключови подобрения в оптичната система, механичната структура, както и технология за изображения и обработка. Ultra Aperture камерата е оборудвана с широка f/1.4 бленда, работеща с процесора за изображения XD Fusion Pro и голям прием на светлина, за да настроите яркостта на изображението, детайлите на светлината и сенките, както и студените и топли тонове до съвършенство. А новият nova 10 Pro е първият смартфон, който преобърна традиционния подход към мобилната фотография и се превърна в лидер в иновациите в технологията за мобилна предна камера. Той идва с първата 60 MP двойна предна камера с автофокус, поддържаща 100-градусов ултраширок ъгъл и 4K видеозаснемане. В допълнение предната 8 MP Portrait Close-up камера, отново представена за пръв път, поддържа 2х оптичен зум и до 5х дигитален зум. Nova 10 Pro вече е на българския пазар, а до броени дни ще зарадваме българските потребители и с Mate 50 Pro“ – заяви Лиу Ганг – Скофилд.

Световна платформа за шедьоври

Благодарение на различните си категории HUAWEI NEXT IMAGE Award е платформа, в която потребителите на Huawei от цял свят могат да покажат своите най-добри снимки и видеоклипове. В сравнение с 2021 г. тазгодишното издание добавя пет нови категории, които включват Art & Fashion, Sport, както и три категории за видео, озаглавени Action, Storytelling Short Film и Storytelling Long Film. Споменавайки награди, тази година NEXT IMAGE Awards ще предоставят на всички победители възможността да си сътрудничат с партньорски медии и да получат официални покани за събитие, което да им позволи да подобрят своите фотографски възможности.

Конкурсът HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 е разделен в девет категории, както следва:

• ART & FASHION
Изкуството и модата са висша форма на себеизразяване.
Уловете момент, който ви вдъхновява.

• OUTDOOR
Излезте и се огледайте, вдъхновението може да бъде намерено навсякъде.
Уловете какво за вас значи „навън“

• PORTRAIT
Един портрет може да каже хиляди думи.
Уловете истината на вашия обект.

• SPORT
Спортът съчетава действие с емоция.
Уловете спортен момент, който ви вълнува.

• HELLO LIFE
Вдъхновяващ, изненадващ или емоционален момент от вашето ежедневие.
Уловете част от живота от света около вас.

• STORYBOARD
Серия от 3 до 9 снимки, които разказват история или разгръщат момент през различни гледни точки.
Уловете пътуването на вашия обект.

• ACTION
Да сте в центъра на действието може да ускори сърцето и да разшири зениците ви.
За 30 секунди или по-малко заснемете момент на действие, който ви е трогнал.

• STORYTELLING
o Късометражен филм: до 5 минути
o Дълъг филм: 5-30 мин

Всяка история има герой, когото хората ще харесат, ще намразят или от когото ще се страхуват – разкажете история, за да вдъхновите света.

Конкурсът ще излъчи трима Grand Prize победители, 24 победители в различните категории и 27 поощрителни награди. Всеки от Grand Prize победителите ще спечели
по 10 000 щатски долара от NEXT IMAGE Creative Fund и електронен сертификат. Спечелилите първи места в категориите ще получат по 1500 щатски долара от NEXT IMAGE Creative Fund и електронен сертификат. Спечелилите втори места в категориите ще получат HUAWEI P50 Pro (8+256G) и електронен сертификат.

За да станете част от тазгодишния конкурс HUAWEI NEXT IMAGE Awards, посетете официалния уебсайт и следвайте указаните стъпки. Крайният срок за участие е до 19:00 часа на 15 ноември 2022 г. българско време. Всички предложения за HUAWEI NEXT IMAGE Awards трябва да бъдат заснети с устройство на HUAWEI. Няма ограничения за това кога правите снимки/видео или кой модел телефон HUAWEI използвате. Повече подробности и правилата на конкурса можете да откриете тук.

Снимки: Huawei