Венеция някога е била описвана като "безспорно най-красивия град, построен от човек" и след като видяхме снимките, които са направили Google, ще е трудно да не се съгласим с това. Сега можете да се разходите в едни от най-романтичните градове по света, заснет със Street View Trekker технологията на Google.


Както се досещате, правенето на снимки във Венеция с кола или триколка на Google е невъзможно, защото градът плува във вода и защото е пресечен от живописни канали и тесни калдъръмени пътеки. Екипите на Street View използват специални раници, с които обикалят по улиците на града, и ви предоставят един наистина Шекспиров изглед. И не само по улиците, но и с прочутите гондоли, движещи се по каналите на Венеция, за да може истински да се насладите на красотата й.

Разгледайте красивите забележителности на площад Сан Марко, където ще откриете Двореца на дожите, катедралата Сан Марко, камбанарията, националната библиотека Марциана и часовниковата кула.


Google са обхванали много голяма площ - около 426 км пеш и 183 км с лодка - улавяйки не само емблематични забележителности, но няколко скрити места, като например Синагогата на първото еврейско гето, Дяволския мост в остров Торчело, маската, която трябва да изплаши същия дявол, намираща се върху църквата Santa Maria Formosa и мястото, където печатарят Manutius е създал шрифта Italic (курсив).

След като проучите улиците на днешна Венеция, може да потопите себе си в красотата на миналото на града, като се гмурнете дълбоко сред произведенията на Museo Correr, който се присъедини към „Културния институт на Google“ заедно с Museo del Vetro и Ca 'Pesaro – интернационалната галерия за модерно изкуство.


И накрая можете да погледнете зад кулисите и да разберете как е заснета Венеция с Google Street View.

 


Плаващият град е потопен в културата, затова е лесно да се разбере защо той е запазил уникалния чар и романтика и е притегателна сила за артисти, режисьори, музиканти, драматурзи и поклонници през вековете.

 

А знаете ли, че Лондон регистрира свой домейн .London?