Huawei P30 Pro е сред най-очакваните нови смартфони този сезон. Премиерата му е днес, а буквално минути след нея можем да споделим детайли от ексклузивното за България ревю, което екипът на HiComm успя да направи.

Новият флагман на “фотографската” серия на Huawei е близък по размер до предшественика си P20 Pro, но очаквано го превъзхожда по почти всички показатели. Със своите 6.47‘‘ дисплеят заема по-голяма част от предния панел, има извити краища и миниатюрен прорез за селфи камерата. Разделителната способност е 1080х2340 пиксела. Чипсетът е Kirin 980 с двоен невронен процесор – няма как без AI възможности във флагман през 2019 г, a батерията спокойно издържа два пълни дни при сравнително сериозно натоварване.

Най-важните елементи за тази серия, това, което най-вече вълнува феновете относно новия P30 Pro, са фотографските му възможности. В логичен еволюционен ред моделът разполага вече с четири задни камери с оптика на Leica: стандартна широкоъгълна, ултра широкоъгълна, телефото и ToF. Наличието на перспектива, започваща от ултра широкоъгълната леща със 107-градусов ъгъл на видимост и стигаща до 125мм-еквивалентното 5-кратно оптично увеличение, та дори и съвсем приемливото като качество 10-кратно хибридно приближение, дава на потребителите голямо разнообразие от възможности за кадриране и създаване на уникално и артистично съдържание.

Наред с доста високото качество на изображенията от 40-мегапикселовия сензор всичко това съвсем доближава камерата на този смартфон до функционалността, която ще направи излишни любителските самостоятелни дигитални камери. Сега вече наистина можем да кажем, че в джоба ни има пълнофункционален фотоапарат. Специален акцент можем да поставим отново върху и без това доста впечатляващия до момента нощен режим на Huawei, който тук е подобрен допълнително, като производителят твърди, че се покриват ISO стойности, надминаващи 400 000. На практика в нощните снимки можете да видите детайли, които дори са извън способностите за възприятие на простото око, като например облаците в тъмното нощно небе, скрити от светлините на града.

Друга интересна новост е, че P30 Pro започва да се продава в България буквално от утре – само ден след световната премиера.

Големият анонс на Apple е и сериозна заявка (ВИДЕО)

Вижте повече подробности в ексклузивното ни за териториите на България видео ревю: