Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
13.септември.2012

Как звучат сънищата?

Прочетено: 4134 пъти

Мистериозният свят, в който се потапяме, докато спим, не е толкова неуловим. Ново изобретение на Хану Тойвонен позволява сънищата ви да бъдат превърнати в музика. Създаденият от него софтуер използва сензор, който се поставя под матрака на леглото и измерва пулса, дишането и движенията на тялото по време на сън.

Събраните данни се използват за определяне на фазите на съня, съответстващи на всеки период от време. Към всяка фаза се свързват подходящи звуци и полученото произведение се компресира до запис от няколко минути, който съответства на същността на съня. Мелодията и темпото на песента са вдъхновени (но не и пряко продиктувани) от пулса, движенията на тялото и ритъма на дишането на спящия. Софтуерът работи със сензора Beddit,  а музикалните произведения могат да бъдат споделяни на сайта на проекта, където можете и да слушате сънищата на други хора.

 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност