Очевидно Google са се подготвяли доста стабилно за пролетното си събитие, защото в него успяха да поберат толкова много информация, че то по-скоро изглеждаше като надпревара с времето. Представени бяха толкова много продукти и услуги, че те минаваха със скоростта на ултрабърз влак, а въпросите явно ще се появят на по-късен етап. Трябва да отбележим едно: нямаше празни приказки, прекалено високопарни фрази, но на тяхно място се появиха някои доста интригуващи решения. Нека надникнем в тях:

Pixel 6a/Pixel 7

Всички очакваха Pixel 6a, всички знаеха за него. От Google обаче ни накараха да замълчим, защото представиха не един, а два телефона. Нека започнем от Pixel 6a - подобно на предишните телефони от серия Pixel A, това е по-евтина, донякъде поорязана версия на миналогодишния Pixel 6. Дизайнът запазва лента с камери отзад и чипа Tensor, но честотата на опресняване на дисплея от 90 Hz става 60 Hz, а размерът му се смалява от 6.4 на 6.1 инча. Също така Pixel 6a ще бъде наличен за продажба в по-голям брой държави, включително и Индия. Уловката е, че на някои локации, той ще се появи “по-късно през 2022 г.”, а това може да повтори сценария отпреди две години, когато Pixel 4a се появи чак през октомври 2020 г.

Но нямаме много време да се тревожим за срокове, защото от Google погодиха солиден номер на всички технологични блогъри, които си мислят, че могат да предусетят всичко. Накратко: позволиха ни да надникнем в Pixel 7 и Pixel 7 Pro, които се очакват тази есен.

И какво беше изумлението на всички, когато това “надзърване” разкри нов дизайн на лентата с камери в задната част и по-нова версия на чипа Tensor. Добре изиграно, Google!

Pixel Watch

След като прототипът му вече се разходи по баровете, Pixel Watch най-накрая е тук. Закачката е доста сходна с тази на Pixel 7, защото и умният часовник на Google няма да се появи на пазара преди есента. Но обликът му е класически: кръгъл циферблат върху корпус от неръждаема стомана и голям избор от персонализирани верижки. И за да бъдат знанията затвърдени: ще разполага с пълна интеграция с Fitbit за проследяване на здравето и благосъстоянието. За да бъде процесът безпроблемен, ще се погрижи както винаги чип от Tensor, а на плещите му се струпват още услугите The Google Wallet, Google Maps и Google Smart Home.

Pixel Tablet

Продължаваме с устройствата, като този път поглеждаме в бъдещето на 2023 г. Защото точно тогава ще се появи Pixel Tablet. Представянето му премина на един дъх, разбрахме, че отново ще работи с Tensor и ще изглежда като всеки друг таблет. Това е всичко, което знаме към този момент, а Google определено знаят как да ни дразнят елегантно.

Pixel Buds Pro

И за да завършим комплекта, на сцената в редичка излязоха Pixel Buds Pro. Всички знаем, че Google нямат особено голямо портфолио от слушалки освен приличния звук за 100 долара на Pixel Buds от миналата година. За $199 Google преосмисли Pixel Buds с по-малък форм-фактор и активно шумопотискане. Животът на батерията също се е увеличил значително - от пет часа на 11 (или седем при включен шумопотискащ режим).

Google обяви и Android 13, както и много услуги, нововъведения и промени, на които си заслужава да отделим допълнително време. За да сте в крак с най-новото от света на технологиите, продължавайте да следите HiСomm.

Снимки: Google

Виж още: Ще си имате проблеми с Google Docs, ако въведете тази фраза