От няколко години циркулират слухове за разработване на смарт часовник с марката Google. Дългият период без каквото и да е потвърждение ни накара да станем доста скептични, че това изобщо ще се случи.

В последните дни обаче има нови доказателства за Google Pixel Watch. Въпреки че досега имаше някои силни съмнения, че всичко е изтекло от неизвестни източници, сега информацията е директно от източника: заявката за търговска марка от Google за продукт, наречен Pixel Watch, е вече факт. 

Това име не може да бъде за нищо друго освен за носимо устройство с марка Google. 

Разбира се, подаването на търговска марка не е желязно доказателство за нещо повече от факта, че Google иска да притежава правата върху комбинацията от две английски думи. Това не е доказателство, че часовникът съществува, ще бъде пуснат скоро или нещо друго. Въпреки това предвид всички останали доказателства, с които разполагаме, сега изглежда, че скоро ще видим дългоочакваното носимо устройство.

Колко скоро? Слуховете изглежда смятат, че Google I/O може да бъде платформата за премиерата на часовника. Ако е така, вероятно ще го видим на основното събитие в сряда, 11 май. На нас тази прогноза ни се струва твърде оптимистична и по-скоро сме склонни да вярваме, че Google ще комбинира представянето му заедно с предполагаемия Google Pixel 7 през есента. Така или иначе, развълнувайте се: Google Pixel Watch почти сигурно идва.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеСледващия месец Google спира изцяло Android приложенията, записващи разговори