Звуковото лого (или още познато като аудио лого) е кратка отличителна мелодия или друга последователност от звуци, разположена предимно в началото или края на реклама. То може да се разглежда като акустичен еквивалент на добре познатите ни визуализации на търговските марки. За да се наложи разпознаването на бранда, двата отличителни знака често се използват в комбинация. В последно време звуковото лого все повече се налага на рекламния пазар.

Звуковото лого води до познавателни ефекти върху възприятието на потребителя за определен продукт. Мелодията е най-запомнящата се последователност от звуци, понеже от момента на започването ѝ човешкият мозък автоматично очаква края. Въпреки това някои марки осъзнават важността на звука, който кореспондира директно с техния бранд, и се опитват да се възползват от собствената си уникалност. Добър пример е мотоциклетният производител Harley-Davidson, който през 1994 г. подава заявка за запазена марка за звук за своето отличително ръмжене на V-образния двигател. Компанията осъзнава, че ако може да улови собственото си звучене, това би различило марката във всяка точка на взаимодействие с клиентите.

Подобно на визуалното лого, най-съществените качества на звуковото лого са уникалността, лесното запомняне и препратката към идентичността на бранда. Звукът днес е вездесъщ: той е основата на телевизионните реклами, фокусната точка на чатботовете за обслужване на клиенти и буквално е гласът на марката чрез подкастите и дигиталните асистенти. Разбирането на мащаба на това, как аудиото създава маркетингов инструмент, изисква последователен стратегически подход и е белег за новаторско мислене и инвестиция в бъдещето. Още от основаването на Cashio като част от идентичността си компанията създаде и звуковото си лого, което съпътства всяка звукова комуникация на бранда (при връзка с кол център, радиореклами, комуникация в социалните мрежи и др.). Част от облика на бранда е отличаващият се и лесно разпознаваем звук „точно на пари“, който да напомня, че Cashio и финансовите решения, които предлага, са на клик разстояние. Можете да го чуете по радиото, в официалния сайт на Cashio и на други изненадващи места. Така компанията е пионер не само в гъвкавите кредити, съобразени с нуждите на модерния потребител, но и в иновативния маркетинг, който акцентира не само върху визията, но и върху звука.

Потребителският кредит от Cashio e с гарантирана бързина. Тя идва от изключително лесния онлайн процес и изцяло дигиталното обслужване. Липсата на ангажименти към посещения на офис, хартиени документи, очакване на превод в брой към партньор създава комфорта и лекотата на бърз кредит. Услугите на компанията са подходящи за работещи хора, които се осигуряват и могат да удостоверят дохода си, независимо дали практикуват свободна професия, развиват собствен бизнес, или са постоянно заети на трудов договор.

А както подобава в края на всяка една година, идва време за подаръци. Всеки потребител, изтеглил кредит през Cashio, автоматично участва в играта с голяма награда - шлем за виртуална реалност Oculus Quest 2. Общо четирима щастливци ще посрещнат новата година с по-ведър поглед не само към реалния, но и към виртуалния свят.

Oculus Quest 2 е новата и още по-универсална версия на известния шлем за виртуална реалност, позволяваща ви да изследвате вдъхновяващи игри и преживявания с несравнима свобода без компютър или конзола. Touch контролерите на очилата имат много добра ергономия и интуитивни контроли, които транспортират вашите жестове, движения или действия директно във виртуалната реалност. Свободата наистина е пълна - вие ще имате всичко нужно, за да изследвате виртуалните светове и предлаганите нови реалности от социалните мрежи единствено посредством очила и контролери.

Cashio ви изненадва с най-новите технологии и като подаръци, и като финансова услуга!

Ако ви е необходимо финансиране, възползвайте се да видите бъдещето си с дигитален кредит ТОЧНО навреме на cashio.bg.

Снимки: Cashio; shutterstock