Преди около месец ETT Industries обявиха Trayser, своя нов електрически велосипед, който е колкото впечатляващ, толкова и стандартен. Той разполага с алуминиева рамка, в която е вградена 42V литиево-йонна батерия, осигуряваща пробег от 96 километра с минимално завъртане на педалите, а максималната му скорост е 25 км/ч.

Но това, което е наистина интересно, е, че ЕТТ направиха своите файлове на 3D отпечатаната рамка достъпни за ползване, което дава възможност на ентусиастите да персонализират велосипеда си по свои предпочитания.

За Trayser може да се направи предварителна поръчка за 1700 паунда. ЕТТ пуснаха .stl файлове за заменяемите части в своя уебсайт в раздела Future Factory. Файловете са достъпни безплатно, а от ЕТТ казват, че планират да добавят още в бъдеще.

"Искаме да помогнем на всички наши клиенти да персонализират и извлекат максимума от своите електрически колела, като им предложим уникални и интересни части, но и резервни части, за да могат да си ги отпечатат у дома безплатно", пише в сайта на компанията.

 

Introducing Raker and Trayser / Electric bikes for 2016 from ETT Industries on Vimeo.

 

Прочетете и това: Amazon и Microsoft се интересува от колаборация с Here Maps