Amazon и Microsoft са две от най-големите технологични компании в света, но те все още не са направили явни стъпки към света на автономните превозни средства. Това скоро може да се промени, ако източниците на Ройтерс казват истината, а именно, че двете компании са заинтересовани от възможностите на Here Maps – бившия картографски бизнес на Nokia, който наскоро беше придобит от консорциум от германските автопроизводители.

Amazon дори се интересува от инвестиция в акции. Това би било полезно, тъй като Here продължава да събира „планини“ от данни от сензорите, монтирани върху покривите на хиляди самостоятелно шофиращи се автомобили BMW, Audi и Mercedes.

Но Amazon и Microsoft не са единствените компании, които заглеждат Here. Ройтерс съобщава, че френският автомобилен производител Renault, който притежава Nissan, и доставчикът на автономни решения Continental Automotive Systems също проявяват интерес.

Интересът към Here е сигнал, че в бъдеще картите с висока резолюция ще имат централно място в автомобилния свят, особено след като все повече производители навлизат в автономната игра.

 

Прочетете и това: Tesla обяви новия Model 3 - най-достъпната кола на компанията 

Тагове: