Въпреки че по всяка вероятност няма да се наложи да чакаме много, преди Ford да обяви изцяло електрическия джип Bronco, той вероятно няма да има същия класически стил като версията на SUV от 1972 г. Но ако имате поне 260 000 долара в банката, компания, наречена Gateway Bronco, с удоволствие ще ви създаде винтидж Bronco модел, оформен като модерен електромобил.

Тази седмица тя обяви два нови модела, Fuelie Electric и Luxe-GT Electric, разполагащи с електрически двигатели с мощност 220 кВт, за които компанията твърди, че могат да ускорят бившия бензинов титан от нула до 100 км/ч за по-малко от пет секунди.

Обхватът на по-евтиния модел Fuelie достига 400 километра, докато Luxe-GT, който започва от впечатляващите 380 000 долара, може да измине до 600 километра с едно зареждане. Други забележителни характеристики включват 18-инчови джанти, които Gateway Bronco е оборудвал с дискови спирачки Wilwood, и 33-инчови гуми Toyo. Получавате и седемгодишна гаранция за електрическото задвижване.

A, и интериорът изглежда страхотно.

Дори когато отчитате инфлацията и цената на всички съвременни технологии, които Gateway Bronco е включил във Fuelie и Luxe-GT, минимум 260 000 долара са много пари за ремонт на автомобил, който е струвал 2194 долара през 1966 г. Но все пак става въпрос за текущата цена за екзотични електрически преобразувания от този тип. Бихте могли да свършите работата сами, след като автомобилни производители като Chevy пуснат електрически двигатели по-късно през годината, но все пак вероятно ще имате доста скъп проект, както и да го погледнете.

Снимка: Gateway Bronco

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck