Ново проучване показва, че предварителните поръчки на Tesla Cybertruck и Ford F-150 Lightning вървят ръка за ръка като бройки.

През годината, откакто видяхме анонса на Tesla Cybertruck, пазарът на електрически пикапи стана още по-конкурентен с появата на най-големия и скъп Hummer EV, намаляването цената на Rivian R1T и пускането на Ford D-150 Lightning, който се оказа подходяща алтернатива за мнозина. Ново проучване на маркетинговата компания Piplsay преценява потребителския интерес за е-пикапи и представя доста любопитна картина.

Почти половината от 28 000 анкетирани твърдят, че възнамеряват да си купят е-кола в близко бъдеще, а мнозинството от тях се спират именно на е-пикап. На свой ред от вероятните модели за покупка Ford F-150 Lightning и Tesla Cybertruck са практически на равна основа, съответно с 25 и 24 процента. Интересно е, че на трето място е Chevrolet Silverado Еlectric въпреки че още не е обявен официално и за него не знаем нищо, освен че трябва да има към 700 км пробег. Hummer EV също взема солидните 12 процента въпреки началната цена от 80 000 долара и това, че пикапът няма да дебютира скоро. Все пак параметрите на този е-гигант са впечатляващи и определено са грабнали интереса на потенциалните купувачи.

Най-изненадваща е ниската позиция на Rivian R1T, който е интересен за едва 5 процента, въпреки че вероятно ще бъде пръв на пазара. Накрая, съответно с 2 и 1 процента, идват Lordstown Endurance и Atlis XT, въпреки че прототипът на първия се запали при първия си пробег, а вторият е модел с финансиране от крайните потребители.

Снимка: Electrek

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот