Вижте този звяр - това е Abt Audi RS6-E и е първият в историята на серията Audi RS хибриден модел. Той идва с електрически мотор и допълнителна батерия, които надграждат и без това впечатляващата основна конфигурация.

Комбинираната мощност на системата е бруталните 1003 конски сили, постигнати благодарение на комбинацията между 4-литров битурбо V8 бензинов агрегат и електромотор, интегриран в кардановия вал. Допълнителната електрическа тяга се осигурява от пакет батерии с капацитет 14.6 kWh.

Обикновено RS6 се задвижва от традиционните 730 конски сили. Допълнителната мощност е постигната с помощта на нов модул за управление на двигателя и нова изпускателна система.

Благодарение на модификациите от ABT комбито се нуждае от едва 3.3 секунди да развие 100 км/ч, а максималната скорост е 320 км/ч. Тунерите са се погрижили и за още по-агресивната визия на RS6-E. Моделът е получил нов спойлер, дифузьор, спойлер на багажника и джанти. За още по-добра стабилност колата е оборудвана и с окачване на H&R. Множество детайли в зелен цвят, включително и в интериора, подсказват за подобрената екологичност на автомобила.

Все още Abt Audi RS6-E е само прототип и не се знае каква е вероятността той да влезе в серийно производство, но проектът е повече от впечатляващ.

Тагове:
Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

125 | 18.07.2019
Още от Tech

Опасни или не, Gartner предрече кога 5G телефоните ще са по джоба на всеки

4 | Преди 21 ч.