Изглежда, че в Audi не са могли да се задоволят с Q7 като лидер на гамата им от луксозни, високопроходими автомобили. Така на бял свят излиза Audi Q8. Позициониран над Q7, новият модел на немския концерн е най-комфортният начин за едно пътуване. Така Audi вече ще кръстосва шпаги с Porsche и Bentley в този сегмент.

Новото Q8 е по-широко, но по-ниско и по-късо от Q7. В същото време междуосието му е почти три метра. Това осигурява максимално удобство на пасажерите, седящи на всичките пет места. Седалките имат всички съблазнителни опции като вентилиране и масаж. Все пак не всичко се върти около комфорта. Обемът на багажника е 655 литра, а ако свалите задните седалки, ще имате 1755 литра пространство.

Отвън има агресивен вид заради ниското си купе, съчетано с големи, 22-инчови джанти. Предната решетка е разширена, а освен нея маската, спойлерът и дифузьорите са в цвят, контрастиращ с този на купето.

Новият Q8 се задвижва от модерна хибридна система. Тайната и се крие в подобрената технология за регенерация на енергия. Могат да бъдат възвърнати до 12 kW мощност чрез енергията от спиране.

Задвижването на четирите колела е стандартно за модела. Присъства въздушно окачване, чрез което височината на возилото може да се регулира с близо 9 см. Има опция за завиване и на задните колела с до 5 градуса.

В интериора откриваме новата инфотейнмънт система на Audi с два сензорни екрана. Размерите им са съответно 10.1 и 8.6 инча, на горния и на долния екран. За максималния комфорт на пътниците се грижи 4-зонова климатроник система.

Очакваме Audi Q8 на пазара в Европа през третото тримесечие на тази година. В Щатите ще видят модела през последното тримесечие на 2018 година.

Тагове: