От концептуален модел до серийно производство само за една година, серийният Mercedes AMG GT с четири врати беше официално представен на автоизложението в Женева. Porsche Panamera и Audi RS7 се нуждаеха от конкуренция и тя не закъсня.

За разлика от двувратите си братя четиривратият AMG GT ще се предлага както с V8, така и с 6-цилиндров редови. 6-цилиндровият редови двигател ще има скромните 435 к.с., но това, което кара всички ни да се вълнуваме, е 4.0-литровият V-образен мотор. В стандартната си версия той възпроизвежда 585 к.с. и ускорява от място до 100 км/ч за 3.4 секунди. Ще има и S версия, която се захранва от 640 к.с. и успява да засили двутонното купе на AMG GT до 100 км/ч за 3.2 секунди. Максималната му скорост е 315 км/ч. Всички варианти са с постоянно задвижване на четирите колела и 9-степенна автоматична трансмисия.

В купето откриваме забележителна LED подсветка на таблото и вратите. Двата 12.3-инчови дисплея за инфотейнмънт системата и приборния панел допълват високотехнологичния интериор. Централната конзола подчертава агресивния характер на колата с осемте големи бутона около скоростния лост. Бутонът за превключване на режими на движение е преместен на волана, до бутона за шумен режим на изпускателната система.

Цените ще бъдат обявени през септември, когато четиривратото купе на Mercedes ще влезе в продажба.

Тагове: