Първият концептуален модел от новото подразделение на Mercedes-Benz EQ беше представен през 2016-а на автомобилното изложение в Париж. Тогава всички си мислеха, че ще минат много години, преди да видим линията интелигентни електрически автомобили в производство, ако това изобщо се случи. Изглежда, че това не е точно така, защото още на автоизложението в Женева през март тази година ще видим първия сериен модел от гамата на EQ.

Няма конкретна информация какъв точно ще бъде моделът, но според InsideEVs най-вероятно става въпрос за EQC. Това е изцяло електрически кросоувър, който ще бъде наличен на пазара през 2019-а и ще е способен на пробег от 500 км с едно зареждане. По непотвърдена информация новото SUV на немския концерн ще се задвижва от около 410 к.с., възпроизведени от два електромотора. Ускорението от 0-100 км/ч ще става за около 5 секунди. 

Наскоро появили се снимки на маскиран автомобил, подложен на тестове, за който се предполага, че е новият EQC, издават леки промени в дизайна от концептуалния модел до серийната версия. Все пак автомобилът остава изненадващо нисък за SUV, но отдаваме това на търсената аеродинамика с цел увеличаване на пробега с едно зареждане на батерията. Със сигурност новата линия автомобили ще предлага и цялата гама от функции за автономно шофиране на Mercedes.

На миналогодишното изложение във Франкфурт беше представен концептуален EQA, като не е изключено да видим нещо ново по темата и в Женева след по-малко от месец. Като допълнение немският производител вече потвърди, че ще представи няколко хибридни автомобила, разчитащи на дизелов двигател. Имайки предвид всичко това, в зоната на Mercedes определено няма да е скучно.

Тагове: