Обновеният седан от AMG гамата на Mercedes-Benz ще види бял свят тази седмица на автошоуто в Женева. Имаме подобрения както отвън, така и отвътре. Под капака също се крие нещо повече спрямо предното поколение. Преработените от AMG модели от C-class на Mercedes вече са най-успешните представители на компанията, така че промените са по-скоро еволюционни, отколкото революционни.


Отпред виждаме променена решетка с функционални отвори от двете страни, които допълват чудесно стила на автомобила. Луксозна нотка добавят хромираните елементи. Задната броня също е с обновен дизайн, най-вече с детайлите около ауспусите. Гамата от джанти също е обновена за новия модел 2019, като ще можете да избирате измежду 18- и 19-инчови колела.


В купето откриваме добре познат интериорен дизайн за AMG. Вече има опция за рейсинг седалки, сега освен с подгрев, и с охлаждане. Стандартните 10.25-инчови дисплеи могат да бъдат заменени с 12.3-инчови по поръчка. Инфотейнмънт системата управлявате с тъчпада на централната конзола, тракпадите на волана или с гласови команди.


Под капака се крие 3.0-литровият V6 битурбо двигател на AMG. Сега с по-големи отделени турбини, той достига мощност от 385 к.с. при 6100 оборота в минута. Максималният въртящ момент между 2500 и 5000 оборота е 520 Nm. Скоростната кутия е познатата автоматична 9-степенна AMG SPEEDSHIFT TCT. Производителната система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC е приложена със съотношение 31:69 предни към задни колела.
Спортното окачване на AMG C43 е регулируемо и електронно контролирано, като можете да избирате измежду няколко режима, сред които Comfort и Sport, както и Sport+. Всичко това допринася за ускорение от 0-100 км/ч за 4.7 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.


С новата функция AMG TRACK PACE ще можете да проследите постиженията си, като системата записва данни за скорост, ускорение и постигнати времена. Информацията се записва десет пъти в секунда. Можете да зададете собствени трасета или да използвате запаметените в системата известни писти.
Повече информация за автомобила очаквайте след самото му представяне в Женева. По-късно очакваме да бъдат обявени и цените, на които ще се предлага. Най-вероятно ще се появи по автосалоните след лятото на тази година.

Тагове: