Технологията за свързване на смартфони с инфотейнмънт системи в автомобилите е много популярна сред потребителите. Това е така, защото и Apple CarPlay, и Android Auto предлагат много улеснено използване на телефоните ни, докато шофираме. Много често вградените софтуери на инфотейнмънт системите в колите не са толкова интуитивни, а и нямат всички функции на смартфоните.

Докато Apple CarPlay отдавна работи на принципа на безжичното свързване със смартфоните на калифорнийската компания, Android Auto изисква телефонът ви да бъде свързан с автомобила чрез USB. Това вече не е така... отчасти.

Най-после Google имплементира безжично свързване с Android Auto, но само ако притежавате смартфон от моделите Nexus или Pixel. Освен това те трябва да използват Android 8.0 Oreo, а версията на Android Auto трябва да е 3.1. Ако всички тези условия са изпълнени, ще ви е нужен кабел само за първоначалната настройка.

Google работи с останалите производители на смартфони, за да разшири приложението на безжичната технология, но изглежда, че решението не е много близо. За момента Samsung потребителите ще трябва да почакат още малко, за да получат тази модерна технология.