Отговорът на Mercedes-Benz на новата опция за абонамент на BMW не закъсня. Официално на пазара е Mercedes-Benz Collection. Това е абонаментен план, при който срещу месечна такса ще получите достъп до селекция от модели на Mercedes. Става въпрос както за леки коли, така и за кросоувъри.

Не трябва да ви учудва, че проектът стартира на същото място, на което стартира и този на BMW – Нашвил, Тенеси. Ще има и още един град, където да могат да се възползват от тази услуга – Филаделфия, Пенсилвания. Регистрациите вече са започнали, а клиентите ще могат да се възползват от услугата след началото на юни.

Към момента се изчистват пакетите от модели, които да бъдат налични за ползване с всеки от абонаментните планове. Със сигурност ще бъде покрита цялата гама от модели на компанията, а всеки пакет ще дава право на ползване на поне един модел от AMG гамата.

Също както при BMW, потребителите ще могат да сменят автомобилите ежедневно, а ограничение в пробега няма да има. Така ще можете да използвате седан за пътуване по работа през седмицата и кросоувър за пътуването през уикенда например. Таксата включва и застраховка и поддръжка, разбира се.

Вече има такива услуги, предлагани от Cadillac и Porsche. Очакваме съвсем скоро и Lexus да влезе в играта. Тези услуги са колкото удобни и примамливи, толкова и скъпи. Най-евтиният абонаментен план на пазара струва 1800 щатски долара на месец, което са над 2800 лева. Къде ще се позиционира Mercedes-Benz в ценовия диапазон, предстои да разберем до няколко месеца.