Напоследък слуховете около Apple Car не са много. Сега обаче научаваме, че компанията временно е увеличила броя на самоуправляващите се коли, които тества, но в същото време намалява почти наполовина броя на водачите, които имат разрешение да го тестват.

По данни на калифорнийските власти към момента Apple има 68 автономни коли, което е увеличение с две бройки от предния път, когато бяха изнесени такива данни. В същото време обаче през октомври 2020 г. броят на тестовите шофьори беше 154, но оттогава Apple ги е намалила повече от два пъти до 76 към момента.  

През март Apple получи патент за система за нощно виждане, която комбинира различни инфрачервени сензори, позволяващи на колата да „вижда“ три пъти по-далече през нощта, отколкото човек зад волана.

Според слуховете, въпреки че Apple продължава активно с вътрешните си тестове, компанията все още не е поискала разрешение за тестове по обществена пътна мрежа.

Apple дискутира възможно партньорство с поредица от известни автомобилни компании като Hyundai Nissan BMW и дори сделката с южнокорейската компания беше представена за почти готова, но след това се провали. Що се отнася до колата на Apple, различни слухове сочат за нейна премиера 2024, 2026 или дори 2028 г., а е възможно Apple изобщо да не разработва кола, а само технология за такива коли.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот