Tesla продължава експанзията си в Централна и Източна Европа, като вече ще предлага официално своите коли в Унгария и Румъния.

Покрай всичкия шум около Tesla често забравяме, че компанията всъщност изобщо не е толкова доказана и далеч не присъства на всички пазари. Навлизането в Централна и Източна Европа се планираше от известно време и е доста сложно, защото Tesla трябваше да създаде инфраструктура от сервизи и зарядни станции в региона. Точно по това работеше Tesla през миналата година, след което Илон Мъск заяви, че се надява през 2021 г. да стъпи официално в Словакия, Хърватска, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа.

„Искаме Никола Тесла да се гордее с нас, когато пуснем колите си в неговата родина“, написа Мъск.

Засега в Унгария и Румъния ще работят два магазина на Tesla, съответно в Будапеща и Букурещ. В двете страни вече има няколко зарядни станции и се планира в унгарската столица да заработи и сервиз. По правило Tesla започва да изпълнява доставки на поръчки именно при наличието на един сервиз в дадена страна.  

След Унгария и Румъния Tesla ще продължи похода на изток към Украйна, където ще построи няколко зарядни станции около Киев.

Снимка: Tesla

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.

 

Тагове: