Стартиращата компания за електрически лодки Arc разкри нови изображения и видео на предпроизводствената версия на Arc One: 7-метрова моторница с масивна батерия и елегантен дизайн. Компанията е събрала 30 милиона долара от група видни инвеститори, които включват Уил Смит, Кевин Дюрант и Шон „Диди“ Комбс.

Компанията вече тества ранен прототип и разкриването на предпроизводствената му версия има за цел да изпрати сигнал, че компанията се приближава до доставките на клиенти, които са по график за това лято.

Спецификациите на Arc One са се променили леко, откакто компанията излезе с идеята миналата година. Лодката все още ще има максимална скорост от около 60 километра в час и може да издържи около четири часа на захранване, преди да се наложи да бъде презаредена - което според стартъпа е достатъчно за един ден във водата.

Но вместо батерия от 200 kWh, способна да захранва електрически двигател с най-малко 475 конски сили, моторницата ще се предлага с пакет от 220 kWh, способен да захранва мотор с над 500 конски сили. Това прави батерията на Arc One три пъти по-голяма от Tesla Model Y, твърди главният изпълнителен директор на Arc Мич Лий.

За разлика от автомобилите тежката батерия не е недостатък за електрическа лодка, твърди Лий. „Колкото повече тежи една лодка като цяло, толкова по-стабилна е тя“, казва той. „Специално за пазара на водни спортове по-тежките лодки означават, че можете да хвърлите уейкборд за някой, който да плава зад нея.“

Лий добавя, че Arc One ще бъде луксозен модел с ограничено издание, който ще се продава за 300 000 долара. Компанията се надява да тръгне по стъпките на Tesla, като продаде скъпа лодка с малък обем, от която ще използва приходите за финансиране на производството на модел с по-ниска цена.

„Това е първокласно решение и се харесва само на определена подгрупа от хора“, каза той. „Искаме да влезем в ценовия диапазон на модела S, където той е високобюджетен модел за пазара.“

Това може да включва други превозни средства за водни спортове като джетове или дори търговски плавателни съдове като фериботи, завършва Лий. „Абсолютно всичко това имаме предвид.“

Снимка: Arc

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

 

Тагове: