Ако SUV-то Audi E-Tron е прекалено голямо или скъпо за вас, не се притеснявайте – компанията има значително по-достъпна и потенциално по-забавна алтернатива. Немският гигант анонсира своя Audi E-Tron Scooter, предназначен за модерните градски пътници, които рядко се качват в кола.   

Макар Audi E-Tron Scooter да има профила на традиционен електрически скутер, тази машина се различава значително от своите събратя. Причината е, че я карате като скейтборд, премествайки своята тежест. Тъй като за управлението ви е необходима само една ръка, другата е свободна, за да подавате сигнали или да държите раница.

Audi E-Tron Scooter не е най-мощният е-скутер, но максималната скорост от 20 км ч и пробегът от 20 км са достатъчни за придвижване в големия град. Машината тежи около 12 кг и може да я сгънете, когато не я ползвате. Bluetooth връзка позволява да правите настройки през телефона си, както и да активирате защитата срещу кражба.

Audi представи E-Tron Scooter като концепция, но компанията възнамерява да я превърне в завършен продукт. Той трябва да бъде на пазара до края на 2020 г. на цена от около 2000 евро. Макар че машината със сигурност не е за всеки, покупката може да бъде оправдана, ако правите чести кратки пътувания, особено ако не искате да се откажете от адреналина, свързан с карането на скейтборд, за да получите стабилността на модерния скутер.     

Виж още: Гигантска луксозна яхта сложи за пръв път електрически мотор

 

Тагове: