Електрическият автомобил на Audi, E-Tron, ще бъде представен през следващата година, но германската автомобилна компания ни даде ранен поглед над концепцията E-Tron Sportback. Тя направи своя дебют на автомобилното шоу в Шанхай в Китай, но сега автомобилът има по-завършен вид.

Предстоящият електрически автомобил е близък до Tesla Model X. Той може да измине 500 километра с едно зареждане благодарение на 95 кВтч литиево-йонна батерия с течно охлаждане. E-Tron Sportback има три електродвигателя с еквивалента на 429 конски сили. Той може да ускори от 0 до 100 км за 4.5 секунди. Отстрани електрическият SUV има камери вместо огледала. Гумите са с размер 23 инча.

Интериорните характеристики включват футуристичен сензорен дисплей на централната конзола и дори врати, на които се “прожектира” образът от страничните камери.

Audi казва, че дебютът на E-Tron Sportback в Шанхай е знак, че Китай е най-големият EV пазар в света. "Вече има около 150 000 станции за зареждане в страната с други 100 000, по които се работи и ще са готови до края на 2017 година. Дитмар Вогенрейтер казва, че "в следващите пет години Audi ще предостави пет E-Tron модела в Китай”.

За съжаление няма данни за цените на бъдещите електрически автомобили на Audi, но се надяваме тя да е по-малка от тези на Tesla.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Инцидентът с автономната кола на Uber: какво точно се случи и какво предстои?

17 | 20.03.2018